Verjaardagskoekjes
Op een met bakpapier bekleedde bakplaat leggen en in een voorverwarmde oven van 180graden bakken gedurende 15 minuten.
Ik versierde de koekjes met chocolade ganache (gesmolten
chocolade met room) en icing (bloemsuiker met water). Als extraatje heb ik ook
voor het eerst zelf marsepein gemaakt. Helemaal niet moeilijk en je maakt het
eigenlijk met slechts vier ingrediënten (eiwit, amandelpoeder, bloemsuiker en
citroensap). Onlangs kon je in de Aldi amandelpoeder kopen. Amandelpoeder wordt
in de patisserie vaak gebruikt maar is een product dat nogal moeilijk te vinden
en redelijk duur is. Het was dan ook héél rap uitverkocht en ik kon helaas
slechts twee doosjes van 125gram op de kop tikken.
Voor de marsepein meng je een zelfde hoeveelheid bloemsuiker
met amandelpoeder, een beetje eiwit toevoegen en een paar druppels citroensap. En
dan moet je het kneden met je handen. Als het wat te droog aanvoelt kan je nog
wat eiwit toevoegen. Is het te slap dan voeg je nog wat bloemsuiker toe. Daarna
bewaar je het even (gewikkeld in plastiekfolie) in de frigo.
Ik voegde voor de smaak en de kleur nog wat speculaaskruiden
(Dille en Kamille) toe.
Daarna kan je de marsepein uitrollen (met behulp van bloemsuiker tegen het plakken) en kan je vormpjes uitsteken. Je plakt de marsepein aan de koekjes door wat icing op het koekje te doen en er dan de marsepein op te leggen en even aan te drukken.
Marsepein kan je ook met amandelschijfjes maken en dit is makkelijker te vinden dan amandelpoeder maar een bewerking meer (fijnmalen).
BeantwoordenVerwijderen