Super simpele rijsttaartjes
Ik eet zelf heel graag rijsttaartjes en wou al een tijdje eens
proberen om er zelf te maken. Ik koop ze soms in de Panos maar vind ze nogal
duur tegenwoordig! Toevallig vond ik vandaag in de Aldi blikken dessertrijst en
ik had nog een bladerdeegrol in de koelkast liggen dus ging ik aan de slag. Ik zocht
een receptje en vond er ééntje van Jeroen Meus van Dagelijkse Kost. (www.een.be/programmas/dagelijkse-kost).
Ik ben grote fan van deze website omdat je bij elk recept ook het filmpje kan
bekijken en dat vind ik heel handig!
Uiteindelijk bleek mijn blik niet gewoon rijst te bevatten
maar reeds echte rijstpap en moest ik dus eigenlijk niet veel meer doen. Weer wat
tijd uitgespaard! (als je gewone dessertrijst koopt volg dan het recept via
deze link: www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/rijsstaartjes)
Wat heb je nodig?
- 1 blik dessertrijst (425 gram) (bijvoorbeeld van
Bon-Ri, te koop in de Aldi)
-
1 vel bladerdeeg
-
1 zakje vanillesuiker
-
Beetje boter voor het invetten van je vormpjes
-
Beetje bloem voor het bebloemen van je vormpjes
Materiaal:
-
4 gekartelde taartvormpjes
-
Keukenpenseel
-
Ronde vorm
Hoe maak je het klaar?
Begin met het voorverwarmen van je oven, zet hem op 175
graden en neem de bakplaat bij de hand.
Beboter je taartvormpjes en doe er wat bloem in. Daarna kan
je aan de slag met de bladerdeeg. Steek vier grote cirkels uit (ze moeten iets
groter zijn dan de cirkels van je taartvormpjes) en leg ze in de vormpjes. Mooi
aandrukken en de randjes afduwen.
Maak het blik dessertrijst open en doe de inhoud in een kommetje. Meng er nog het zakje vanillesuiker onder en dan kan je de rijst verdelen over je taartjes.
Maak het blik dessertrijst open en doe de inhoud in een kommetje. Meng er nog het zakje vanillesuiker onder en dan kan je de rijst verdelen over je taartjes.
Zet je taartjes op de bakplaat en zet deze in de
voorverwarmde oven voor 25 minuten.
Wanneer de taartjes klaar zijn leg je ze even op een afkoelrooster.
Na een paar minuutjes kan je ze ontvormen. Dit zou heel gemakkelijk moeten gaan
als je je vormpjes goed hebt ingeboterd.
En zo ben je alweer klaar! Geef toe een héél simpel recept
maar wel super lekker bij een kopje koffie of warme chocolademelk, smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten