Gezond ontbijt met muesli, yoghurt en fruit
Als eerste gerechtje wil ik graag iets delen dat we in Zuid-Oost Azië oppikten, namelijk een ontbijt ideetje: muesli met yoghurt en fruit. Uiteraard is dit niets nieuws, maar veel mensen vergeten dat je niet altijd brood moet eten als ontbijt. Dit is een ontbijt dat in één twee drie op tafel staat maar een stukje gezonder dan een boterham met choco.
Wat heb je nodig?
-
Muesli (naar keuze met noten en rozijnen of
gedroogd fruit of …)
-
Magere yoghurt of platte kaas
-
Fruit
- Vers fruit (appel, kiwi, druiven, banaan, meloen, aardbeien…)of
- Diepgevroren fruit (rood fruit of een tropische fruitmengeling)
-
Eventueel wat honing
De muesli zorgt voor langzame koolhydraten die een lang gevoel
van verzadiging geven zodat je genoeg energie hebt voor de ochtend door te
komen en niet om tien uur naar een ongezonde snack grijpt. Yoghurt geeft je de nodige eiwitten en calcium om je dag mee
te beginnen. En het fruit is uiteraard een vitaminebommetje. Door het fruit kan
je ook veel afwisseling brengen in je ontbijt, de ene dag doe je er appel en
kiwi in de volgende wat rood fruit. Als er
noten in je muesli zitten geven die je essentiële vetzuren. Je kan ook extra
noten toevoegen.
Tip: gebruik ingevroren fruit
Met ingevroren fruit kan je ook in de winter genieten van bijvoorbeeld rood fruit (aardbeien, frambozen, …) bij je ontbijt. Je kan dit ingevroren fruit bijvoorbeeld vinden bij Albert Heijn (onder de naam ‘Doosjevol’) en Colruyt. Aldi had ze in de zomer ook, maar nu dus niet meer. De verse variant is uiteraard gezonder maar door het onmiddellijk invriezen na het plukken zijn ze zeker een goed alternatief. Sommigen beweren zelfs dat wanneer ze goed ingevroren worden ze gezonder zijn dan fruit dat helemaal vanuit bijvoorbeeld Peru moet komen en dus lang onderweg is. Je kan dit ingevroren fruit ook gebruiken om je eigen fruityoghurt te maken of maak met je blender lekkere smoothies.
Met ingevroren fruit kan je ook in de winter genieten van bijvoorbeeld rood fruit (aardbeien, frambozen, …) bij je ontbijt. Je kan dit ingevroren fruit bijvoorbeeld vinden bij Albert Heijn (onder de naam ‘Doosjevol’) en Colruyt. Aldi had ze in de zomer ook, maar nu dus niet meer. De verse variant is uiteraard gezonder maar door het onmiddellijk invriezen na het plukken zijn ze zeker een goed alternatief. Sommigen beweren zelfs dat wanneer ze goed ingevroren worden ze gezonder zijn dan fruit dat helemaal vanuit bijvoorbeeld Peru moet komen en dus lang onderweg is. Je kan dit ingevroren fruit ook gebruiken om je eigen fruityoghurt te maken of maak met je blender lekkere smoothies.
Er komt helemaal geen koken aan te passen dus heel gemakkelijk voor drukke ochtenden. Je neemt een kommetje en doet daar naar smaak 1 of 2 grote
lepels magere platte kaas of magere witte yoghurt in (griekse yoghurt is ook
heel lekker!). Als de magere variant je te ‘zuur’ is kan je wat honing mengen
onder je yoghurt. Daarna strooi je een grote lepel muesli over de yoghurt. Snij
daarna je fruit in kleine blokjes en strooi er ook over en voila je bent al
klaar. Dit duurt hooguit 5 minuten dus het excuus ‘geen tijd’ gaat niet op ;-).
Veel plezier ermee en tot de volgende post!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten